Minneapolis Skyway – Bokehfest og uskarpe billeder

Camilla i Minneapolis Skyway med god Bokeh i baggrunden.
Camilla i Minneapolis Skyway med god Bokeh i baggrunden.

Jeg er en stor stor fan af Bokeh, men jeg har ikke rigtig ramt det på mine egne billeder endnu. Nu sidder jeg så i Minneapolis kort før jul, så der er tusindvis af lyskæder på alt. Små lækre lys der kan give blød og cremet bokeh. Så da jeg gik en tur rundt i Minneapolis Skyway med mine kollegaer den anden aften, ville jeg naturligvis have mig nogle lækre bokeh-fyldte billeder.

Der er bare lige et enkelt problem med mine billeder fra gåturen. De er uskarpe. Jeg er stadig ikke god nok til at tage billeder når det er lidt mørkt. Jeg smider blænden op på F2.0, men bruger alt andet end det midterste fokuspunkt, og det virker bare ikke godt nok.

Troels i Minneapolis Skyway, med lækker bokeh
Troels i Minneapolis Skyway, med lækker bokeh

Som det ses, så ser Troels lidt sløret ud, og det er ikke fordi han har drukket. Det er fordi jeg er en klovn. Men jeg har i det mindste fået mit første billede med god bokeh.

Jeg lavede et par forsøg mere på turen, men jeg brugte desværre ikke tid nok til at kontrollere billederne på kameraet til at jeg fik rettet til og undgået flere uskarpe billeder. Så min kollega Camilla ser også en smule uskarp ud i kanterne.

Camilla i Minneapolis Skyway med god Bokeh i baggrunden.
Camilla i Minneapolis Skyway med god Bokeh i baggrunden.

Nu håber jeg bare at jeg er kløgtig nok til at jeg har lært at mine fejl. For om lidt vil jeg tage til Holidazzle og se om ikke jeg kan få nogle flere billeder med lækker blød bokeh og forhåbentlig et knivskarpt motiv i forgrunden.

4 Kommentarer

  1. Hej Christian,

    Tak for kommentaren, men billederne er rent faktisk taget med min 50mm 1.4. Jeg kunne selvfølgelig have taget dem på blænde 1.4 i stedet for 2.0, det ville have gjort min bokeh lidt mere udtalt, men jeg er nu meget tilfreds med selve bokeh’en på billederne.

    -Bo

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.