Grottesafari i Island

Folk der kravler rundt på lavabrokker i grotten
Så sættes fleksibilitet og kravleevner på prøve

Det er godt nok ved at være et stykke tid siden jeg sidst har skrevet et indlæg, til gengæld er der både fotografi, udstyr og eventyr i dette.

I forrige uge var jeg af sted på en teambuilding tur til Island med mit arbejde, og en af de ting jeg virkelig havde set frem til, var vores grottesafari.

Vi havde på forhånd fået af vide, at vi skulle ned og gå i nogle lavagrotter, hvor der var mørkt og koldt. Det var jo en oplagt test af mit “nye” udstyr, da jeg siden sidst har opgraderet fra et 40D til et 5D mkII. Bedre ISO performance, og et mere lysstærkt objektiv. Snedig som jeg er tog jeg også lige min blitz med.

Instruktørerne udstyrede os med hjelme og pandelamper, mens de forsikrede os om at det var en lille tur uden strabadser. Efter ca. 50m under jorden blev vi klogere, da vi der skulle ned og kravle på alle fire første gang. Den samlede tur strakte sig over ca. 1800m, hvor vi indtil flere gange var helt nede på maven, så det var en dejlig lille ekstra udfordring at have et kamera med blitz og 24-70mm objektiv med.

Fotografisk viste det sig at være en sjov udfordring, pandelamperne gav lige akkurat lys nok til at fokusere. Efter nogle få forsøg fik jeg skudt mig ind på at ISO1600, 1/60s og f/4.0 fungerede fint sammen med blitzen på 1/4 power, og så skød jeg ellers løs. Der blev mange slørede missere, men under de forhold er jeg yderst tilfreds med at ca. hver 10 billeder er blevet skarpt og acceptabelt.

Jeg kan på det varmeste anbefale en tur til Island, og gerne med grottesafari. Jeg skal helt sikkert tilbage.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.