Jylland uden farver

Fiskebåde ved landingspladsen

I februar måned var jeg en tur i Nationalpark Thy. Det blev til nogle, synes jeg selv, fine vinterbilleder af det smukke område.

For at give billederne lidt ekstra kant og gøre dem mere seværdige har jeg leget lidt med efterbehandling. I første omgang prøvede jeg at konvertere dem til sort-hvid, men jeg synes ikke helt det gav det look jeg søgte.

Jeg prøvede mig frem med en teknik i Lightroom, som jeg for nyelig har læst om, hvor man ikke konverterer til sort-hvid, men i stedet skruer helt ned for farvemætningen, jeg synes det blev bedre, men ikke perfekt. Jeg begyndte derfor at lege lidt med farvemætningen og kontrast, og endte ud med disse billeder, der har en finish jeg synes er lækker.

Efterbehandlingen

Den efterbehandling jeg har foretaget i Lightroom er, udover en smule beskæring:

  1. Skru hvidbalancen helt op på 50000K
  2. Sæt kontrasten til 85
  3. Skru saturation ned til -60 – -80
  4. Småjustering af highlights og whites for at få himlen lækker

Hvad synes du om dette næsten farveløse look?

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.