Græskarhoved til Halloween

Græskarhoveder til Halloween
Græskar med lys i.

Jeg elsker det danske efterår, hvilket nok kan ses på de mange efterårsbilleder her på bloggen. Træer og buske får smukke farver før de falmer helt hen til vinter. Vejret er både til at gå ture og blive rusket igennem af vinden, men også til at komme hjem og hygge med kaffe, kakao og hvad dertil hører.

En af de nyere traditioner jeg har taget til mig er Græskarhoveder (Halloweengræskar, græskarlygter el. græskarmænd kald dem hvad du vil.).

Græskarhoveder til Halloween
Græskar med lys i.

Den hygge der er forbundet med at lave græskarhoveder. den kreativitet der bliver lagt i de græskar man ser rundt i byen. Jeg synes det er helt fantastisk.

Sidste år lavede jeg, til min nieces store begejstring, et Hello Kitty Græskarhoved og til min egen have lavede jeg Pumpkin Jack, en fortolkning af Skeleton Jack fra ‘Nightmare Before Christmas’ filmen.

Når nu jeg er den fotonørd jeg er, så prøver jeg selvfølgelig at udnytte chancen til også at få taget lidt billeder. Det er naturligvis ikke det helt store setup, der bliver fundet frem for at tage billeder af græskarhoveder og udarbejdelsen af dem, men jeg tænkte da så langt at jeg smed min blitz på, og prøvede at balancere den med spisebordlampen med en 1/2 CTO gel. Det synes jeg har virket nogenlunde på billedet af min kone og hendes græskar.

Et græskarhoved bilver til.
Et græskarhoved bilver til.

Billedet afslører også vores græskarhoved teknik. Vi maler først med tusch, skulle man tegne forkert have vi husholdningsspritten klar som viskelæder. Hvis du selv vil i gang med græskarmænd er der nogle fine tips i denne bog: Pumpkin Carving [Affiliate link].

Hvis du har set nogle fede, seje, sjove, skræmmende, imponerende eller på anden måde nævneværdige græskar, så smid et links til billeder i kommentarerne. Jeg vil altid gerne inspireres.

Fotonørdeinfo:

Jeg bruger primært Speedliter’s Handbook [Affiliate link] af Syl Arena når jeg vil lære om lyssætning. De gels/farvefiltre jeg bruger til at justere min blitz er Rosco Strobist Collection camera flash gels [Affiliate link], som jeg også brugte i indlægene Hvad kan jeg bruge flash gels til? og Kampen om den røde sko.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.