Sommerbilleder: At fange et lyn

Dobbeltlyn med tydelige forgreninger.
Dobbeltlyn med tydelige forgreninger.

I går havde vi de værste skybrud i Danmarks meteorologiske historie. Jeg benyttede chancen til at prøve om jeg kunne fange nogle lyn.

Min fremgangsmåde har været temmelig simpel. Jeg smed mit kamera på min Green Pod med min trådudløser i. Skruede så langt ned for blænden, som muligt for at få lange lukketider. Så placerede jeg kameraet i en vindueskarm rettet mod, hvor der kom flest lyn og satte det til kontinuerlig skydning. Med lukketider i nærheden af 1 sek. låste jeg knappen på trådudløseren, så der hele tiden blev taget billeder, og håbede at der ville komme lyn inden for billedet.

Her er det første billede:

Et lille lyn ude i horisonten.
Et lille lyn ude i horisonten.

Det blev da også udmærket, men kan ikke hamle op med det andet jeg fik:

Dobbeltlyn med tydelige forgreninger.
Dobbeltlyn med tydelige forgreninger.

Da metoden samtidig gav en hel masse billeder med skyerne, har jeg også lige forsøgt at sætte dem sammen til et par videoer:

Video med tordenskyer og lyn 1 og Video med tordenskyer og lyn 2

Har du selv billeder af torden og lynild, så smid et link i kommentarerne.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.