Fotograf
Female Photographer by Petr Kratochvil

Hjælp mit gode gamle fotografi-forum er blevet dræbt! Da jeg fik mit DSLR-kamera for 4 år siden begyndte jeg samtidig at frekventere Canons brugersite MyEOS.dk. Jeg var meget glad for MyEOS, debatten i forummet var til tider skinger, men der var altid hjælp at hente til ens spørgsmål, og der var en fin funktionalitet til at få kommenteret på de billeder man uploadede.

Som jeg skrev i indlægget MyEOS er Død; længe leve MitEOS blev MyEOS nedlagt, men idéen blev ført videre på et nyt site, der dog var drevet af Fotograf Kim Skovsby, og ikke Canon. Det er der som sådan intet galt med, dog forsvandt gallerifunktionen og muligheden for at bedømme billeder. Forummet fungere faktisk bedre, aktiviteten var lidt mindre, men mere stueren, tonen var rigtig behagelig og brugerne meget hjælpsomme.

I april i år, valgte Kim Skovsby så at flytte indholdet fra MitEOS til et nyt site, kameratest.dk, og lukke MitEOS. Begrundelsen var, at det var nødvendigt for at få gallerifunktion på igen. Samtidig var der behov for en grad af kommercialisering til at dække drifts- og udviklingsomkostninger. Det er alt sammen fint. Problemet er, at det nye site ikke rigtig fungerer, forummet er gemt langt væk i en menu, sitet drukner i reklamer og galleriet fungerer ikke rigtigt. Derfor har jeg givet op, indtil videre, for jeg håber det bliver fikset og kommer til live igen.

Nu står jeg så tilbage og savner et forum om fotografi på dansk, hvor der er en god aktivitet, med mulighed for svar på tekniske spørgsmål. Derfor vil jeg gerne have dit input i kommentarerne, til hvor jeg skal smutte hen.

På forhånd tak for hjælpen!

5 thoughts on “Hvilke fora er tiden værd?

 1. Hej Jakob,

  Jeg er skam med på foto101, og det er ud over MitEOS.dk det forum jeg har kigget mest i. Jeg må ærligt indrømme at det er et stykke tid siden jeg har været forbi. Det skyldes nok at aktiviteten i forummet ikke har været så stor. Jeg synes det er et fedt initiativ, og vil meget gerne deltage mere, så jeg håber aktiviteten stiger. Nu er det nævnt her, så kan mine få læser forhåbentlig få glæde af det.

 2. Hej
  Ja, jeg kunne ikke have skrevet artiklen om MyEOS og afviklingen til kameratest.dk bedre selv. Det er jo sørgeligt at se hvordan et velfungerende site med Canon i ryggen bliver smidt ud og ender med at blive til næsten ingenting. I dag handlet kameratest.dk mere om alt det der ikke virker på sitet, kommenteret af en brugere som er frustreret over at der ikke sker ret meget. Nogen har så betalt for at være med. Da en af de betalende brokkede sig, og skrev at han var skuffet, ja så blev tråden lukket og hans konto blev “banned”.

  Jeg var selv med på MyESO og MitEOS, mens det fungerede, men trak mig da Kim Skovsby ville til at have penge for at deltage. Det som for alvor fik mig til at gå helt kold var denne tekst i brugervilkårene, som man accepterer når man oprettes sig (også som gratis medlem):

  Citat fra brugerbetingelserns:
  For indhold, der er omfattet af intellektuelle ejendomsrettigheder, såsom fotos og videoer og tekst ( “indhold”), på kameratest.dk giver du os følgende tilladelse (licens): Du giver os en ikke-eksklusiv, overførbar, tidsubegrænset, royalty-fri, verdensomspændende licens til at overføre og bruge, kopiere, ændre, publicere og vise ethvert indhold, som du poster eller uploader på eller i forbindelse med kameratest.dk.
  Citat slut.

  Det er simpelt hen for “smart”. Hvis man uploader billeder til kameratest.dk så bliver Kim Skovsby rettighedshaver til ens billeder, og kan bruge dem som han vil til et hvilket som helst formål. Det er der forhåbentlig ingen der ryger på, og hvis der er, ja så burde de da pille billederne af igen i en vis fart.

  Nu har kameratest.dk også en anden specialitet. Man tåler ikke kritik. Måden det ytrer sig på er – i de milde tilfælde – at tråden bliver låst, og brugerne “banned”. I de fleste andre tilfælde sker der dog det, at tråden helt forsvinder – uden varsel og uden nogen forklaring. Det er derfor lidt svært at advare om det urimelige i brugerbetingelserne på kameratest.dk sitet, så jeg håber at andre vil sprede budskabet.

  Fandt i øvrigt denne interessante artikel om Kim Skovsby:
  http://www.tinaoganders.dk/22962007 (det er faktisk interessant læsning, og manden mangler da i hvert fald ikke store tanker om sig selv).

  Og så tror jeg at jeg skal have kigget lidt mere på http://www.foto101.dk – anede ikke det eksisterede, men det ser da både hyggeligt og spændende ud. Sådan et sted kunne jeg da godt få lyst til at være med.

 3. Hej John,

  Tak for kommentaren.

  Jeg uploader heller ikke selv billeder til kameratest.dk, da jeg ikke har lyst til at overdrage overførbare tidsubegrænsede rettigheder til min billeder.
  Jeg håber du finder foto101 interessant. Der mangler stadig lidt kritisk masse til at få gang i forummet, til gengæld er drevet af græsrødder og med respekt for hinanden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.