Tortur eller inspiration?

Ok, så jeg er lidt mærkeligt skruet sammen, det indrømmer jeg gerne. Det jeg mener er, at når jeg er midt i en fotografisk ‘dry spell‘, som jeg er for tiden, så lider jeg når jeg læser om fotografi eller ser fede billeder. Alligevel kan jeg ikke lade være med at torturere mig selv, så i disse ‘dry spells’ læser og studerer jeg så meget om fotografi jeg kan, og undskylder mig med at det er inspiration.

Ja, det er også inspirerende, men min liste med fotoprojektidéer er allerede alenlang, hvor ville det være rart med overskud til at gøre noget ved den.

Nå, nok om mig. Det jeg egentlig gerne vil med dette indlæg er, at gøre lidt reklame for nogle af de fabelagtige fotorelaterede blogs jeg bruger til at torturere mig selv.

Da der er en sjat, starter jeg med nogle stykker af mine engelsksprogede favoritter.

Joe McNally’s Blog
Joe McNally er en af de store drenge, han har fotograferet meget og længe. Som du nok vil opdage er en del af de blogs jeg læser orienteret mod lysnørder, og Joe McNally er en sand lysets mester. Hans blogindlæg er skrevet i et levende sprog og akkompagneret af super fede billeder. Jeg er vild med hans stil, hvilket også fremgår af min anmeldelse af hans bog, som jeg varmt kan anbefale at købe. Den kan fås her: The Hot Shoe Diaries: Big Light from Small Flashes: Creative Applications of Small Flashes

Strobist – David Hobby
Ligesom Joe McNally er David Hobby en af de store lysnørder. Mens Joe McNally tryller med I-TTL (ja, de skyder begge Nikon) er David Hobby magisk med Manuel flash. De er i øvrigt på tour sammen med TheFlashBus for tiden, hvilket jeg ville give en nyre for at få lov at se. Hvis du er ny ud i fotografi med flash, så er 101 guiden på David Hobby’s blog et godt sted at starte. Selv har jeg skrevet hans nye DVD Lighting in Layers på ønskesedlen.

Tangents – Neil van Niekirk
Neil ven Niekirk er ikke så højt profileret som Joe og David, han skriver en smule mere teknisk om lyssætning. Han har en del anmeldelser af udstyr og kortere beskrivelser af shoots. Neil skyder både Canon og Nikon og hans beskrivelser af hans shoots er gode. Jeg vil varmt anbefale Tangents, som et supplement til de andre, specielt hvis du har gnavet dig gennem 101 guiden på strobist.

PixSylated – Syl Arena
Syl Arena, manden bag PixSylated, er rendyrket Canon fotograf. Ligesom de tre foregående skriver han mest om lyssætning. Han skriver ikke så ofte som de andre, og indholdet varierer fra beskrivelser af shoots til meget tekniske forklaringer af farverum og lignende. Hvis du er til Canon og virkelig vil nørde kan jeg varmt anbefale Syl’s blog. Hans blog var temmelig stille i 2010 fordi han skrev en bog, den er jeg ved at læse, og halvvejs igennem vil jeg allerede klart anbefale den. Den kan fås her: Speedliter’s Handbook: Learning to Craft Light with Canon Speedlites

Det var så lidt let læsning at starte på. Hvis du ikke helt har fået nok, eller hellere vil læse på dansk, så smut en tur forbi Michael Bangs liste af Danske Fotoblogs. Du kan også vente til næste gang jeg vil pine mig selv, og deler ud af nogle flere af mine pinsler.

Da jeg er lidt af en masochist vil jeg gerne høre, hvilke blogge du læser, så smid en kommentar med et link.

1 Trackback / Pingback

  1. Fotoshoot: Portræt med kantlys | Fotografi, Udstyr og Eventyr

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.