Twitter gør mig til en bedre fotograf!

Twitter fuglen

Twitter fuglenJeg elsker Twitter! For et år siden troede jeg at Twitter handlede om narcissistisk navlebeskuende selvfed egopromovering. Nu er Twitter med til at gøre mig til en bedre fotograf. I dette indlæg skriver jeg om hvordan jeg bruger Twitter og hvordan jeg kom i gang med det.

Da jeg startede min fotoblog for 1½ års tid siden var det vigtigt for mig at nå ud til nogle læsere der kunne give mig feedback. Så for at nå ud til mine potentielle læsere begyndte jeg at tweete hver gang jeg havde skrevet et nyt indlæg, for jeg ville jo gerne ramme flere end bare mine facebook venner. Jeg synes selv det var superfedt, for nu kunne alle jo se på Twitter når jeg havde skrevet et nyt indlæg. Det gav bare ikke rigtig flere besøgende.
[contemplate1]
Sådan kan man jo nemt fejle, når man prøver noget nyt. Jeg stod tilbage med en følelse af at Twitter var spild af min tid, og at jeg ligeså godt kunne droppe det. Det gjorde jeg heldigvis ikke, jeg begyndte i stedet at lede efter andre fotografer der tweetede. Stille og roligt begyndte jeg at følge disse fotografer på twitter og det har givet meget inspiration. De gode fotografer tweeter jo ikke kun om hvad de selv laver, men også om spændende ting de falder over. Alt den information, tips og tricks, guides og flotte billeder inspirerer mig til at ville blive bedre og til at ville udfordre mig selv til at opnå lignende resultater. På den måde gør Twitter mig til en bedre fotograf. Samtidig er jeg selv fortsat med at tweete når jeg har lavet et blogindlæg, men også at retweete når jeg ser et spændende tweet. Det har gjort at jeg stille og roligt er ved at opbygge en skare af følgere, og på den måde når jeg ud til flere og flere, som kan give mig feedback og hjælpe mig til at blive bedre. Det er endnu en måde hvor Twitter gør mig bedre.
Så ligegyldigt om du har en blog eller ej, kan jeg anbefale at bruge Twitter. Hvis du finder et par stykker som er interessante og følger dem, så vil du hurtigt se dit informationsnetværk eksplodere med masser af dejlig viden og inspiration.
Her er et par gode fotografer du kan følge på Twitter til at starte med.
Og lidt fotonyheder og tutorials:
Så skynd dig at komme med på bølgen. Det kan være med til at gøre dig bedre til det du brænder for.
P.S. Du skal selvfølgelig også følge mig på twitter: @bovejgaard

2 Kommentarer

  1. Jeg har været på Twitter, men sprang fra… nu overvejer jeg at hoppe på igen. Ikke mindst for alle de der små “Nå ja forresten” links. Men så vil jeg holde fokus på foto, i stedet for at følge folk som Sebastian Dorset [@sebdor] selvom han er sjov. Nu hvor jeg har en særdeles Twitter-kapabel mobil, pt. HTC Desire, men en Motorola Defy er på vej fra Tyskland, behøver jeg jo heller ikke have en desktopklient kørende.

    Og så kunne man jo selv begynde at tweete ting som “Jeg mangler en assistent i Vejle på lørdag!” 🙂

  2. Jeg tror et problem for mange når de starter med Twitter er, at de følger de samme mennesker som de er på fjæsbogen med, og det mener jeg er en fejl. Så bliver det jo bare dubletter af toilethumor.

    Det gælder om at starte roligt, og følge nogle interessante personer inden for det felt hvor man vil udvide sin horisont.

    Jeg kan i øvrigt varmt anbefale Twitter lister. Jeg kører en liste til Fotorelaterede follows, en til arbejde, en til nyhedsmedier og en til venner-venner.

    Så kan jeg nøjes med at skulle overskue det der er relevant i forhold til hvad jeg laver lige nu.

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.