Anmeldelse: The Hot Shoe Diaries

Forsiden af bogen The Hot Shoe Diaries
Joe McNally – The Hot Shoe Diaries

Jeg elsker at læse, og jeg elsker at fotografere, så bøger om fotografi er altid god læsning. For nogle uger siden blev jeg færdig med The Hot Shoe Diaries: Big Light from Small Flashes (Amazon link) af Joe McNally, og den vil jeg dele lidt af min glæde for, med jer. Jeg vil ikke kede jer med lange beskrivelser og blah blah blah. Jeg vil blot dele ud af min begejstring, og anbefale bogen vidt og bredt.

Men først lidt kritik/forudsætninger. Joe McNally skyder med Nikon, og derfor er alle de tekniske beskrivelser af flash-indstillinger baseret på Nikons SB-enheder. Man skal derfor som Canonista være klar til at abstrahere fra dette. Udover det, så vil jeg mene at det er en forudsætning/fordel hvis man er rimelig fortrolig med sit kamera og sin blitz, før man kaster sig ud i denne bog. Når det så er sagt, så vil jeg opfordre alle der bare har den mindste interesse i at fotografere, med blitzen andre steder end oven på kameraet til at læse bogen.

Det er en fantastisk bog. Joe har et levende og humoristisk sprog, han forstår at gøre det lystekniske forståeligt for alle på en interessant måde, og han fremviser nogle super fede billeder, sammen med en lille opskrift. Så man kan enten stjæle idéerne som de er, og prøve at reproducere dem, eller man kan lade sig inspirere og prøve at lave variationer eller bygge videre på dem. Lige meget hvordan man griber det an, kan man ikke undgå at få masser af idéer når man har læst bogen.

Kan man så bruge det til noget. Tjaaa, det kan man vel. Jeg har desværre ikke selv haft tid til at kaste mig ud i store opstillinger endnu. Den eneste gang jeg har afprøvet nogle af de idéer jeg fik fra bogen, havde jeg ikke min blitz med, og måtte klare mig med den indbyggede pop-up. De billeder har ikke en kvalitet til at blive vist frem. Men jeg glæder mig til at få lavet nogle billeder med McNally teknikker og vise frem her.

Jeg er ikke den eneste danske fotoblogger der er faldet over bogen, så hvis du vil have andres mening om den, kan du læse Michael Bangs anmeldelse over på En fotograf bekendelser, eller Sørens ovre på Bag kameraet.

1 Comment

Skriv et svar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.