Sejltur med RIB

RIB for fuld knald hen over Øresund
Fuld tryk hen over Øresund med broen i baggrunden.
RIB for fuld knald hen over Øresund
Fuld tryk hen over Øresund med broen i baggrunden.

For ca. 14 dage siden hev festudvalget på mit arbejde fat i mig og spurgte om ikke jeg “bare lige” tog mit kamera med til sommerfesten, så vi kunne få nogle gode billeder. De ville ikke fortælle mig hvad vi skulle, men jeg er altid på jagt efter billeder, så fint med mig.

Jeg fik sammen med resten af firmaet besked på at møde op ved Amaliehaven kl. 13 den 4. juni. Da vi kom derned lå der tre RIB’s fra RIB-IT og ventede på os. Der gibbede det lidt i maven på mig. Jeg tænkte først og fremmest på om jeg kunne holde mit kamera tørt og derefter på om jeg overhovedet ville kunne få nogle gode billeder.

Heldigvis skinnede solen fra en skyfri himmel, så jeg smed mit kit-objektiv (17-85mm) på og kunne alligevel holde hurtige lukketider. Udfordringen var at styre alt på kameraet med en hånd, for man er nødt til at bruge den anden til at holde fast. På vej ud af havnen skød jeg en masse for at øve mig i at styre min zoom, ved at rulle den mod den arm der holdt fast i båden, for da vi først var ude af havnen gik det for alvor løs.

Heldigvis er et EOS 40D ikke så tungt og det skyder 6,5 billede i sekundet, så der blev faktisk en hel del gode billeder, omkring 50 ud af de 230 jeg skød på en times sejltur.

Rasmus med vind i håret på grund af farten.
Min kollega Rasmus med vind i håret og lækre beskyttelsesbriller på.

RIB’sne skød af sted med omkring 100 kmh og som det kan ses på min kollega Rasmus giver det ret meget vind i håret.

Alt i alt synes jeg det gik ret godt fotomæssigt, selv om jeg ikke var forberedt på den slags sejltur med RIB. Jeg fik desværre ikke tænkt mig ordentligt om, så jeg kunne sikkert have gjort det bedre, men det må blive næste gang, for det er ikke sidste gang jeg har sejlet RIB. Næste gang vil jeg gerne have lidt flere bølger, der var ikke helt hopperi nok, selv om det nok gør fotoopgaven sværere. 😉

Endnu en RIB med fuld skrald på.
Fuld knald på hele tiden, sådan sejler man RIB.

Som Søren siger på bagkameraet.dk er RIB’s havenes Chuck Norris, og jeg kan kun anbefale at prøve det.

UPDATE: Så kan billederne se på flickr.

3 Kommentarer

  1. WANT! De er så fede de både! 😀

    Supergodt arbejde at tage billeder OG holde fast samtidigt, især det øverste foto er fedt – det kunne se godt ud i 70x50cm på væggen i firmaet!

  2. Den øverste er også favorit på kontoret, så mon ikke den kommer på væggen i stor udgave. Jeg skal lige rydde lidt op i serien, så ryger der en flok på flickr i store størrelser.

1 Trackback / Pingback

  1. Rehabilitering af bloggen | Fotografi, Udstyr og Eventyr

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.