MyEOS.dk er død; Længe leve MitEOS.dk!

EDIT: MitEOS.dk har også været dødt længe, og blev overtaget af en overkommercialiseret løsning, der primært endte med at være envejskommunkation fra nogle få professionelle fotografer i stedet for et mødested for danske Canonbrugere. Godt vi har fået Facebook-grupper i mellemtiden

Jeg har de seneste to års tid været en aktiv bruger af Canons website for brugere af Canons EOS DSLR kameraer. Sitet startede med at hedde CanonEOS.dk og skiftede senere navn til MyEOS.dk, men har hele tiden været en stor kilde til inspiration og information på dansk. Gode danske fotografer deltog med spændende artikler om teknik, udstyr og oplevelser. Kim Skovsby lavede i samarbejde med Canon en masse undervisningsvideoer. Alt sammen noget der har hjulpet mig meget. Samtidig var der mulighed for at medlemmer kunne oploade egne billeder til kritik, og der var et meget brugt forum hvor vi som medlemmer kunne diskutere alt der havde en relation til fotografi.

Så da Canon Danmark for ca. 1½ måned siden annoncerede at de ville lukke sitet og overdrage ansvaret for at lave et dansk site for EOS brugere til fotografen Kim Skovsby, blev jeg temmelig skuffet, for hvordan skulle en selvstændig fotograf kunne løfte den opgave alene, og uden at det blev gennemsyret af reklame for ham?

Efterhånden som jeg fik tænkt lidt over det indså jeg, at jeg egentlig var lidt træt af MyEOS.dk. Det var for langsomt, forummet var dårligt organiseret og ikke rigtig modereret. Søgefunktionen virkede ikke. Der var faktisk ret meget som vi brugere havde brokket os over til Canon gennem tiden. Da Kim Skovsby så samtidig meldte ud at han ville prøve at holde det neutralt i forhold og også ville tage nogle af alle de input brugerne havde givet til Canon gennem tiderne og få dem med, så begyndte jeg så småt at blive lidt positiv igen. Da det nye site MitEOS.dk så åbnede for en uge siden, var jeg meget nysgerrig og en smule skeptisk.

Nu har sitet så været i luften i en uge og jeg bliver mere og mere positiv. Fordi det ikke længere er direkte knyttet til Canon, så er det muligt at lave et køb og salg forum. Generelt er forummet bedre, fordi man har valgt at bruge standard software i stedet for at opbygge det fra bunden. Samtidig er det lykkedes for Kim Skovsby at lokke de fotografer der skrev artikler til MyEOS.dk til også at bidrage til MitEOS.dk og flere til. Alle Kims undervisningsvideoer er også kommet med over. Så alt i alt er jeg meget positiv over for det nye MitEOS.dk og glæder mig til at være med til at skabe et aktivt website for Canon EOS brugere.

Så hvis du bruger EOS kamera så skynd dig ind på MitEOS.dk og vær med fra starten.

2 Kommentarer

  1. Jeg vil meget gerne være med fra starten, og har netop registreret mig som bruger.

    Men så ser jeg en graverende fejl, når jeg prøver at logge på siger min browser:

    Trying to connect to .. 192.168.1.5 .. Uha uha .. Det er en privat og ikke routet IP adresse, jeg tror lige de skal tjekke opsætningen af deres Joomla.

    Men ellers glæder jeg mig til at det kommer til at køre.

1 Trackback / Pingback

  1. Tweets that mention MyEOS.dk er død; Længe leve MitEOS.dk! - Fotografi, Udstyr og Eventyr -- Topsy.com

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.