Cirkus ved Verdens Ende

Klovner der synger 'I get a kick'.
Klovner der synger 'I get a kick'.

For ca. 14 dage siden havde jeg fornøjelsen af at overvære Solrød Gymnasiums teaterkoncert ‘Cirkus ved Verdens Ende’. Nu tænker de fleste sikkert ‘Ja ja, hvor fed kan en skolekomedie være?’. Det var i hvert tilfælde hvad jeg tænkte da jeg var på vej ind og se det. Jeg blev dog meget positivt overrasket over det professionelle setup og hvor godt udført det blev, men vigtigst af alt – jeg havde mit kamera med, og det er jo hvad det handler om her på bloggen.

Da jeg sad lidt væk fra scenegulvet og blitz udtrykkeligt var blevet frabedt, så blev det lidt en udfordring for mig at få gode billeder.

Cirkus ved verdens ende - Let me entertain you
Der synges ‘Let me entertain you’

Så jeg gjorde mit bedste. ISO blev skruet op på 800-1600 (av av av, det er lidt meget på et EOS 40D), blænden blev holdt så åben som muligt og jeg skiftede ofte fokuspunkt for at ramme steder hvor der var lys og kontrast nok til at der kunne fokuseres. I løbet af de 2 timer forestillingen varede fik jeg skudt omkring 350 billeder, hvor af ca. 30 blev acceptable og 4-5 blev gode. Jeg skød hele første akt med min 17-85mm kit-objektiv der ikke er synderligt lysstærkt. I andet akt skiftede jeg til min 50mm F1.4, det hjalp lidt, men på bekostning af dybdeskarphed. I andet akt røg jeg ned på ISO 400 og skød det meste på F2.

Klovner der synger 'I get a kick'.
Klovner der synger ‘I get a kick’.

Da det ikke var en situation jeg have taget billeder i før, var jeg lidt på herrens mark med hvordan jeg fik dem gode. Nu har jeg prøvet mig frem, og er kommet frem til at et 70-200mm F2.8 ville have hjulpet, men hvad kan jeg ellers gøre. I må meget gerne kigge på hele serien på flickr og så komme med kritik og forslag til forbedringer i kommentarerne. Jeg vil jo gerne kunne gøre det bedre næste gang jeg skal til koncert eller show.

2 Kommentarer

 1. Jeg har et par år skudt billeder ved en anden lignende begivenhed. Jeg bruger min 70-300mm IS USM, den er ret god til det, specielt sammen med min 5D2.

  Jeg bruger typisk 4000ISO og så er den i vinkel.

  Der findes billeder her: http://foto.gribskov-ungdomsskole.dk/ , søg under Gribskov/Musical/2009/lørdag.

  Find f.eks. _MG_0789.JPG, eneste belysning er en 650W projektør direkte i kameraet.

  Jeg har taget en del billeder(1200) igen i år, men der er ikke kommet på siden endnu.

  Alt er taget på fri hånd.

 2. Hej Steen

  Tak for input. Jeg har desværre kun et EOS 40D. Det har mere iso-støj på 800 end dit 5D2 har på 3200, så det gør en kæmpe forskel.
  Mit ønskesetup til den slags situationer er et 5D2 med 70-200mm F2,8, men der går nok lidt tid før det kommer på budgettet.

  Så jeg må hellere se at få sparet sammen, eller sælge en nyre. 😉

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.