Canon EOS kursus med Kim Skovsby

Kim Skovsby fotograferer for at give konkrete eksempler på det han underviser i.

Jeg vil som nævnt tidligere gerne forbedre mig som fotograf. Derfor havde jeg tilmeldt mig til et Canon EOS kursus med Kim Skovsby som underviser. Jeg havde tilmeldt mig til kurset i Holstebro, da det passede med at jeg holdt efterårsferie i Holstebro.

Inden kurset forventede jeg at det i høj grad ville blive en teknisk gennemgang på begynderniveau, og frygtede at jeg allerede var fortrolig med det meste der ville bliver undervist i.

Kim Skovsby fotograferer for at give konkrete eksempler på det han underviser i.
Kim Skovsby fotograferer for at give konkrete eksempler på det han underviser i.

Men Kim Skovsby formår at præsentere og gennemgå tingene på en interessant måde, som gør det brugbart for fotografer på mange forskellige niveauer. Så selv om jeg i forvejen følte mig fortrolig med det meste af det der blev gennemgået, så formåede Kim at give mig et nyt perspektiv. Der er også ting som jeg på kurset er blevet bekræftet i, og derfor er mere sikker på nu. Samtidig med at der var et par indstillingsmuligheder jeg ikke kendte. Det er ikke ting der gør så meget for min billeder, men derimod små tricks der gør at jeg kan arbejde hurtigere når billederne skal i kassen.

Balance
Kim har opbygget kurset med balance som tema. Som udgangspunkt kan man få lidt for meget, lidt for lidt eller lige tilpas af de forskellige parametre man arbejder med. Med det som udgangspunkt gennemgik han kort hvad lys er, og hvorfor det er vigtigt at vide lidt om sammensætningen af lys som fotograf.

Herfra gik det lige ud af den slagne vej, med illustration af hvordan blænde påvirker mængden af lys og dybdeskarpheden. Kim illustrerede med konkrete eksempler hvordan justeringer på blænden påvirker billedet. Disse konkrete eksempler gik igen gennem hele kurset, og det virker rigtig godt. Indtil flere gange undervejs i kurset skulle man også have fat i sit eget kamera, bruge det man lærte. Det gav en god mulighed for at man havde en helt konkret fornemmelse af hvordan man arbejder med tingene på netop den model kamera man selv har.

Udover blænde blev der naturligvis også arbejdet med eksponeringstid og iso-indstillinger, så man endte med en samlet idé om de parametre der påvirker lysmængden på et billede. Efter gennemgangen af de enkelte elementer, blev det hele kædet sammen, så man fik en forståelse af hvordan man kan arbejde med de enkelte elementer og opnå den ønskede dybdeskarphed samtidig med at man opnår den korrekte belysning.

Da vi havde brugt en del tid på korrekt belysning af billedet, bevægede vi os over i at snakke hvidbalance. Igen blev der lavet konkrete øvelser i hvordan man manuelt kan indstille hvidbalancen på sit kamera.

Kim forklarer forskelligheden mellem hvidbalance og eksponering.
Kim forklarer forskelligheden mellem hvidbalance og eksponering.

Samtidig gav Kim også en del eksempler på hvordan forskellige typer lys har forskellige Kelvintemperatur og man kan træne sig op i at fornemme hvad hvidbalancen skal være. Kim brugte også tid på at forklare forholdet mellem hvidbalance og belysning af billedet.

Foruden de nævnte emner, hvor der blev fokuseret på billedkvalitet, og hvordan man indstiller kameraet bedst muligt i forskellige situationer, nåede Kim også at forklare lidt om vedligeholdelse af kameraer, blandt andet ved at gennemgå hvordan man kan fjerne støv fra billedsensoren.

Konklusion
Alt i alt synes jeg at jeg har fået rigtigt meget ud af kurset. Det har overgået mine forventninger ved at vise mig hvordan jeg hurtigere kan vælge de rigtige tekniske indstillinger til given situation. Kims system, som han kalder Key Point Photography er en teknisk tilgang til fotografi. Men som forventet var kurset meget teknisk fokuseret, så jeg kan ikke sige at jeg er skuffet, men jeg kunne måske godt have tænkt mig der var lidt mere input om de kreative processer.

5 Kommentarer

 1. Hej Kim!!!

  Jeg var til fordrag i Søborg med dig. Du fortalte at du havde en hjemmeside der hed myeos.dk. Jeg har været inde på den men kan ikke for lov at tilmelde mig. Kan du hjælpe mig med det. Den siger at enten mit brugernavn eller adgangskoden er brugt, jeg kan ikke huske at jeg har været inde på din hjemmeside før?

  Hilsen Frank G. Olsen

 2. Hej Frank,

  Du har lige ramt lidt forkert. Det her er bare en anmeldelse af Kims kursus. Jeg har sendt dig en mail.

 3. Hej Bo
  Det lyder rigtig spændende kursus. Hvor kan man tage det henne?

  Hilsen
  Buhsra

 4. Hej Bushra,

  Det er også et rigtigt godt kursus. Som jeg skriver er det fotografen Kim Skovsby der tidligere har arrangeret dem sammen med Canon. Jeg ved desværre ikke om de planlægger at holde dem igen, men du kan melde dig ind i det gratis website for Canon EOS brugere på http://www.miteos.dk, der skriver Kim Skovsby når han holder nye kurser.

  Venlig hilsen
  Bo

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Fotografi, Udstyr og Eventyr » For lidt tid til leg
 2. Fotografi, Udstyr og Eventyr » Efterårsbilleder
 3. Fotografi, Udstyr og Eventyr » Anmeldelse: Fotobogen af Casper Tybjerg

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.