Kampen om den røde sko

Den røde støvle som bogstøtte
Den røde Doc Marten bogstøtte II

Som nævnt i mit ‘rehabilitering af bloggen‘ indlæg, vil jeg løbende stille mig selv små opgaver/udfordringer, med det formål at presse mig ud af komfortzonen. Det skulle gerne få mig til at arbejde både med min tekniske evner og mit kreative øje.

Jeg har læst, at en god fotoudfordring er, at fotografere hverdagsting og få dem til at fremstå interessante. Så min første udfordring til mig selv var, tag et billede af en sko eller støvle.

For at give mig selv en blid start, fandt jeg min kones gamle røde Doc Martens, som i sig selv er interessante.

Røde Doc Martens i en række af sorte sko
De røde støvler.

Det var så det første billede jeg kom på. Tanken var, at i en række af grå, brune og sorte sko, måtte de røde støvler skille sig ud. Det gør de også, men billedet er bare ikke så fedt, som jeg troede det ville blive, og det er ikke kun fordi at fokus ligger forkert. Kompositionen fungerer bare ikke rigtigt. De røde støvler er stadig bare støvler.

Støvlerne skal ud af deres element, hvis de skal fremstå interessante eller anderledes. Jeg kom på at bruge den ene som bogstøtte på hylden med meget gamle bøger. Det kom der et par billeder ud af. Jeg synes selv idéen virker godt, men udførelsen kan nok perfektioneres.

Rød støvle som bogstøtte
Rød Doc Martens som bogstøtte I

Det her er hvad det blev til efter 20-30 skud. Der er anvendt en 580EX mkII i en Lastolite EzyBox lige for, og en 430EZ med en fuld grøn gel, inde bag bøgerne. Jeg lavede et mere, med en lidt anden toning og beskæring.

Den røde støvle som bogstøtte
Den røde Doc Marten bogstøtte II

Her er så den samme opstilling, med en lidt tættere beskæring og lidt varmere hvidbalance.

Jeg kan ikke selv finde ud af hvilken af de to jeg bedst kan lide. Hvad synes I?

4 Kommentarer

 1. Hejsa
  Kan vældig godt lide det første, tror det blive endnu mere interessant hvis de andre sko alle var i s/h
  Hilsen
  Hanne

 2. Hej Hanne,

  Tak for din kommentar. Det havde jeg ikke lige tænkt på. Normalt er jeg ikke så meget til s/h billeder, hvor man så bruger farver til at fremhæve, men jeg kan godt se hvordan det kunne fungere i dette tilfælde.

  Det skal da prøves, så det vender jeg nok tilbage med.

 3. Hej Bo,

  Fedt at du kaster dig dig ud i mere fokuserede fotoudfordringerne. Jeg synes at resultatet er meget imponerende. Tror lige jeg render ud og køber en 430EX II’er, en EzyBox og noget grønt gel. Hvilken størrelse EzyBox benytter du?

  Mange hilsner fra David

 4. Hej David,

  Jeg er meget glad for min EzyBox. Jeg bruger en 60x60cm, men hvis jeg skulle handle i dag, ville jeg nok gå helt op i den 76x76cm de har hos obt.dk.

  Kan være vi skal mødes og fotonørde en dag, vi bor jo ikke så langt fra hinanden.

  -Bo

2 Trackbacks / Pingbacks

 1. Tweets that mention Kampen om den røde sko | Fotografi, Udstyr og Eventyr -- Topsy.com
 2. Hvad kan jeg bruge flash gels til? | Fotografi, Udstyr og Eventyr

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.